Gezondste Gerechten Om Te Testellen Bij Een Indiaas Restaurant

beste Indiase restaurants in Amsterdam

 

Indiaas eten wordt aangeprezen als zowel de gezondste als de lekkerste keuken. De verscheidenheid aan groentegerechten en het gebruik van geneeskrachtige kruiden maken het een gezonde optie. Maar veel Indiase gerechten bevatten veel oliën, onverzadigde vetten en suikers, waardoor ze ongezond zijn. Uiteindelijk komt het neer op wat je bestelt bij de beste Indiase restaurants in Amsterdam.

Veel Indiase producten zijn gezond en lekker, dus je hoeft nergens concessies aan te doen. Houd je porties licht als je de volgende gerechten bestelt:

Tandoori Recepten

Als je een fijnproever bent voor de Indiase keuken, dan is tandoori een must om te proberen. Deze worden bereid door ze in de oven te grillen, waardoor ze gezonder zijn dan die gemaakt door te frituren. Het kookproces zorgt ervoor dat de kip, vis of groente sappig en smaakvol blijft. De koks marineren het gerecht met yoghurt en kruiden, wat een voedingswaarde toevoegt aan je lunch.

Gegrilde Kebab Recepten

Vaak vergezeld van tandoori-gerechten, zijn gegrilde kebabs ook goede opties. Ze worden gemarineerd met wrongel en kruiden voor het grillproces. Hierdoor behoudt het gerecht zijn sappigheid en smaak.

Houd er rekening mee dat niet alle kebabs gezond zijn. Veel kebabs zoals kip tikka masala worden geleverd met jus die rijk is aan verzadigd vet. U kunt ook gerechten vermijden die in olie zijn gebakken.

Voorgesteld lezen: Top 5 Beste Indiaas Restaurant Amsterdam

Chole Masala

Kikkererwten verwijst naar de grote lichtgekleurde kikkererwten. Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, foliumzuur, ijzer, vezels en B-vitamines. De masala is gemaakt van tomaten-ui-chutney met knoflook, gember, pepers en andere kruiden. Je kunt deze gezonde voeding eten als ontbijt, lunch, tussendoortje en/of diner. Een dergelijk gerecht genaamd Chana is gemaakt van donkergekleurde kikkererwten en is even gezond.

Rajma

Dit gerecht is gemaakt van rode kidneybonen, die rijk zijn aan eiwitten en antioxidanten. Ze reguleren de bloedsuikerspiegel, verminderen het risico op hartaandoeningen, voorkomen kanker, houden gewichtsverlies in stand en versterken botten. De kruiden die eraan worden toegevoegd zijn ook goed voor de gezondheid.

Aloo Gobi

Dit eenvoudige gerecht gemaakt met aardappelen en bloemkool is een gezonde optie die verkrijgbaar is in de meeste Noord-Indiase restaurants. Het wordt gekookt met kurkuma en andere kruiden om het gerecht kleur en smaak te geven. Dit kan een goede manier zijn om uw kinderen te overtuigen om hun groenten te gaan eten. Veel restaurants serveren het met matar (erwten), wat bijdraagt ​​aan de voedingswaarde.

Baingan Ka Bharta

Het wordt gemaakt door aubergines te roosteren voordat een dikke stoofpot wordt gemaakt. Aubergine is een goede bron van vezels en wordt aanbevolen voor de gezondheid van het hart. Het bevat kruiden zoals koriander, kurkuma, gember en kardemom die helpen bij ontstekingen, spijsvertering en gastro-intestinale functie.

Tandoori Roti

Tandoori roti is een gezonder alternatief voor naan, omdat het meestal wordt gemaakt van ongeraffineerde granen, waardoor het gemakkelijker verteerbaar is. Het is ook geen boter, in tegenstelling tot naan, die je calorie-inname verlaagt.

Chapati

Chapati is een dun plat brood dat op een bakplaat wordt gekookt. Zijn slankheid zorgt ervoor dat je niet zoveel koolhydraten binnenkrijgt als bij dikke roti. Dit maakt het een grote gunst voor de meeste bomen. Het is zelfs gezonder als het wordt gebakken met volkoren in plaats van geraffineerde granen. Dit is de reden waarom veel kleine restaurants chapati's gebruiken in plaats van parathas om broodjes te maken.

Klik hier en reserveer uw tafel bij Best Indian Restaurant in Amsterdam

Raita

Het is een kruiderij op basis van wrongel, gemaakt door wrongel te kloppen. Het heeft een meer vloeibare structuur en bevat meestal gehakte groenten, munt of boondi. Het heeft alle voordelen van yoghurt, waardoor het een geweldig bijgerecht is. Het is geweldig om je maag te genezen als je pittige gerechten zoals biryani hebt. Mensen gebruiken het ook als dip of consumeren het aan het einde van een maaltijd.

Salade Voorgerecht

Groentesalade is altijd een goede manier om je eetlust te vergroten en de vezels binnen te krijgen die je nodig hebt om het voorgerecht te verteren. Veel Indiase restaurants serveren voor het voorgerecht plakjes komkommer, radijs en wortel.

Dit zijn enkele gezonde opties die je moet proberen tijdens een diner in de beste Indiase restaurants in Amsterdam. Beheers uw porties en eet langzaam voor bevredigende, smakelijke en gezonde maaltijden.

Comments